Rib Fingers op de BBQ

In dit artikel leg ik uit hoe je Rib Fingers op de bbq kunt bereiden. Rib Fingers zijn een van de meest succesvolle bbq snacks van deze tijd. Dit komt omdat je met een relatief eenvoudige bereiding veel smaak kan creëren.

In dit artikel leg ik uit wat rib fingers zijn en hoe je deze het beste kan bereiden. Voor dit recept maak ik gebruik van de Iberico Rib Fingers van Inamood. Dit doe ik omdat vlees van het Iberico varken van zichzelf al een lekkere smaak heeft. Hierdoor hoef je zelf relatief minder kruiden toe te voegen aan het vlees.

 

Wat zijn Iberico ribfingers?

Het vlees is afkomstig van het Iberico varken. Dit varken staat bekend als het meest smaakvolle varkensras ter wereld. Dit komt doordat deze varkens voornamelijk gerst, tarwe en eikels eten. Voornamelijk door het eten van de eikels krijgt het vlees zijn befaamde smaak. Hier komt ook de bekende Iberico ham vandaan.

De Iberico varkens worden op een aparte manier versneden, waardoor er ook bijzondere stukken vlees ontstaan. De rib fingers zijn de stukken vlees die tussen de ribben zitten. Dit zijn mooie stukken vlees die je lekker kan bereiden op de bbq.

Rib Fingers bereiden

Als eerste maak je de bbq klaar voor indirecte bereiding. Hierbij maak je voor een Kamado BBQ gebruik van een plate setter. Zorg voor een stabiele temperatuur van 150 graden. Hoe je dat doet lees je ook in het aparte artikel ‘Hoe maak ik de Kamado BBQ aan?‘.

Leg het vlees in een schaal en bestrooi ze met je favoriete BBQ Rub, bijvoorbeeld met een lekkere Pork Rub. Gebruik niet te veel van de rub, want zoals hierboven al gezegd, hebben de Iberico rib fingers al veel smaak van zichzelf. Hierdoor hoef je relatief weinig rub toe te voegen.

Rib Fingers op de BBQ

Leg de rib fingers ongeveer anderhalf uur op de BBQ met een stabiele temperatuur van 150 graden. Na anderhalf uur op de BBQ kunnen ze direct gegeten worden.
EET SMAKELIJK!!!

Rib Fingers op de bbq

 

 

Klik hieronder om zelf deze heerlijke Iberico rib fingers te bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BBQ Mode