Wil je op eenvoudige wijze een overheerlijke Pizza op de BBQ bereiden met jouw favoriete ingrediënten? Dat is heel eenvoudig, maar wat heb je hier precies voor nodig?
Benodigdheden voor Pizza op de BBQ
Het belangrijkste is uiteraard een Kamado BBQ en een Pizzasteen. Let hierbij goed op dat je een Pizzasteen aanschaft die qua diameter past bij de BBQ die je hebt. Deze bestaan voor veel verschillende soorten BBQ’s. De Pizzasteen van een Kamado zorgt er bijvoorbeeld voor dat de hitte in de Kamado op een juiste manier wordt verdeeld en dat vocht in de steen wordt opgenomen.
Het deeg maken
Er zijn verschillende manieren om het deeg voor een ‘Pizza Kamado’ te bereiden. Hiervoor kun je kant en klaar deeg (Zelfrijzend Bakmeel) gebruiken zoals dit in bijna elke supermarkt verkrijgbaar is. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen rijsdeeg met gist te gebruiken.
Het beleggen van de Pizza
De pizza beleggen kan zoals dit met elke pizza wordt gedaan. Begin hiervoor met tomatensaus en beleg het met je favoriete ingrediënten en experimenteer gerust met verschillende soorten kazen.
De opstelling van de Kamado
Maak de Kamado BBQ aan en laat deze eerst goed warm worden. Leg de plate setter er daarna in, zodat de vlammen niet direct aan de pizza komen. Leg vervolgens de pizza steen op het rooster en laat deze eerst warm worden. Bestrooi voordat je de pizza op de steen legt de steen eerst met mailsmeel. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet verbrand en je de pizza goed van de steen kan afhalen. Voor een pizza met een dunne bodem is het verstandig om tussen de 250-300 graden uit te komen.In gemiddeld 3 tot 5 minuten zal de pizza klaar zijn. Voor pizza’s met een dikke bodem is het beter om tussen de 200-250 graden aan te houden. Deze pizza’s zullen langer nodig hebben. Met een lagere temperatuur kan de bodem dan niet verbranden. Als de pizza klaar is kun je deze eenvoudig van de steen afhalen met een pizzaschep.
Samenvatting