Pasta Aglio e Olio met Gamba’s

Ben jij een echte Gambafan? Maak dan eens deze overheerlijk Pasta met Gamba’s van de BBQ. Ik gebruik daarvoor wederom een Kamado BBQ. Dit serveer ik met een heerlijke Pasta Aglio E Olio. De ideale combinatie als je van vis en pasta houdt. In de onderstaande stappen leg ik je uit hoe je dit heerlijke gerecht klaar kan maken.

De BBQ klaarmaken
Maak als de eerste de BBQ klaar voor bereiden op directe hitte, dus zonder Plate Setter. Laat de BBQ verwarmen tot circa 200-220 graden. Hoe je dit doet lees je in het artikel ‘Hoe maak ik de Kamado BBQ aan’.

De Gamba’s
Zorg ervoor dat de Gamba’s zijn ontdooit in de koelkast. Leg ze op een schaal en marineer deze met knoflook, olijfolie en BBQ rub die geschikt is voor visgerechten. Leg ze daarna op de BBQ. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van een grillpan. Dit zou ook met een aluminiumbakje kunnen. Laat ze circa 10 minuten op de BBQ liggen.

De Gamba’s wanneer ze net op de BBQ liggen

De Pasta
Kook ondertussen de pasta al dente. Dat wil zeggen beetgaar, dus ietsje korter als op de verpakking staat vermeld. Terwijl de pasta kookt, zet je een aparte pan op met ruime olijfolie. Snij een aantal tenen knoflook en wat zongedroogde tomaatjes klein en laat deze in de olie zwemmen. Wanneer de pasta klaar is, meng je deze door pan met olie, knoflook en zongedroogde tomaatjes en laat dit nog heel even staan op een lage stand totdat de Gamba’s klaar zijn.

Wanneer zijn de Gamba’s klaar op de BBQ?
De Gamba’s gaan op de BBQ als ze nog een zwarte kleur hebben. Wanneer ze helemaal oranje zijn, dan zijn ze klaar en mogen ze van de BBQ af. Serveer de pasta over de borden, decoreer dit met een aantal overheerlijke Gamba’s en serveer desgewenst met een brood met kruidenboter en olie.

Pasta met Gamba’s stap voor stap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BBQ Mode