Zelf een toetje maken met overheerlijk Meringue van de BBQ? Dit is eenvoudig te maken en smaakt overheerlijk. Hoe je dat doet leg ik hieronder uit. De tijd gaat hem vooral zitten in de tijd die de meringue op de BBQ moet voordat deze klaar is.
Benodigdheden voor de Meringue van de BBQ
Voorbereidingstijd: Circa 20 minuten
Bereiding: Circa 1,5 uur
Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 eieren voor 100 gram eiwit
– 200 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– 2 zakje vanillesuiker
– 100 gram poedersuiker
– 100 gram fijne suiker
– Bakje aardbeien
Overige benodigdheden
– Een Kamado BBQ
– Een bijbehorende Pizzasteen
– bakpapier
– Keukenmachine/mixer
– Snijplank
– een spuitzak. Heb je dit niet, gebruik dan een plastic zak waar je de meringue in doet en knip er aan de onderkant een hoekje uit om
Met de bovenstaande ingrediënten en benodigdheden maak je heel eenvoudig de lekkerste Meringue met aarbeien, mascarpone en slagroom. Hieronder ligt ik de bereidingswijze per stap uit.
Stap 1: het voorbereiden van de BBQ
Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding, dus met de plate setter. Zorg ervoor dat de BBQ een constante temperatuur van circa 125 graden heeft. De stabiliteit van de temperatuur is belangrijk. Als er teveel pieken in de temperatuur omhoog komen, kan dit ervoor zorgen dat de bodem van de meringue verbrand. Zijn er teveel pieken omlaag, dan blijft de meringue van binnen weer te zacht en duurt de bereiding veel langer. Laat de pizzasteen vanaf het begin geleidelijk mee verwarmen.
Stap 2: Het voorbereiden van de meringue
– Pak de 4 eieren en splits het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in een apart kommetje en zorg dat je hiervan 100 gram hebt. Zorg er ook voor dat er helemaal geen eigeel tussen zit.
– Klop de 100 gram eiwit met een keukenmachine of mixer los. Na 1-2 minuutjes kloppen zie je dat er zachte pieken beginnen te ontstaan.
– Voeg nu de 100 gram fijne suiker toe en klop het geheel nog een minuutje door tot de suiker is opgelost.
– Voeg als laatste de 100 gram poedersuiker toe en mix het geheel zo lang door totdat je kom ondersteboven kunt houden en het mengsel in de kom blijft zitten.
Het mengsel is nu klaar. Doe het mengsel in een spuitzak voor het beste resultaat. Heb je deze niet, dan gaat dit ook gemakkelijk door het mengsel in een plastic zakje te doen en hier een hoekje schuin vanaf te knippen.
Stap 3: De bereiding van de meringue op de BBQ
– Controleer voordat je de meringue op de BBQ gaat doen eerst of de BBQ een stabiele temperatuur heeft van circa 125 graden.
– Plaats een vel bakpapier op de pizzasteen.
– Maak de meringue vormen op de pizzasteen. Dit doe je door van van kleine naar steeds grotere rondjes te gaan totdat je vind dat het meringue stuk groot genoeg is. TIP: Maak ze niet te groot, want ze vullen erg goed.
– Sluit nu de deksel van de Kamado en laat de meringue circa 1,5 uur op 125 graden garen. Controleer tussentijds wederom een paar keer of de temperatuur stabiel blijft.
– Na ongeveer 1,5 uur is meringue klaar. Controleer of deze van binnen niet te zacht is door er voorzichtig met een vinger op te tikken.
Stap 4: De Mascarpone met aardbeien bereiden
– Klop eerst de slagroom met een keukenmachine of mixer op gemiddelde snelheid.
– Voeg 2 zakjes vanillesuiker hieraan toe.
– Voeg hierna mascarpone toe en klop het geheel tot 1 stijf en geheel mengsel.
– Maak de aardbeien schoon en snijd deze door de helft.
Neem een meringue gebakje, schep hier een lepel van het mengsel op en garneer dit met de aardbeien zoals op de onderstaande foto. EET SMAKELIJK!!