Gevulde Iberico Varkenshaas op de BBQ

Wanneer je een liefhebber bent van varkenshaas, dan moet je zeker een keer de Iberico Varkenshaas proberen. Deze kun je zo op de barbecue bereiden of opensnijden en vullen met je favoriete groente. Hieronder leg ik uit waarom dit zo lekker is hoe je het kunt bereiden.

Iberico Varkenshaas

Wat maakt een Iberico Varkenshaas nou anders dan een gewone varkenshaas? Het vlees van het Ibérico varken is wereldwijd geliefd om de bijzonder lekkere smaak. Deze smaak is te danken aan de aanleg van het ras voor een mooie vetmarmering, in combinatie met de eikels die de varkens eten. De Ibérico varkens groeien op in de vrije natuur, waar de dieren hun kostje zelf bij elkaar scharrelen. Een garantie op uitzonderlijk lekkere vlees. Kijk ook eens naar het recept voor Iberico Rib Fingers.

Het snijden van de Iberico Varkenshaas

Om een Iberico Varkenshaas goed te kunnen vullen met je favoriete groente is het belangrijk om het vlees goed te snijden. Dit doe je door het vlees te vlinderen. Snij het vlees vanuit het midden diep genoeg in (niet helemaal door!) en snijd het vervolgens naar beide zijkanten toe totdat het stuk vlees plat is. Hierna is het vlees klaar om te vullen.

Het vullen van het vlees

Iberico Varkenshaas
Vulling van de Iberico Varkenshaas

De Varkenshaas kan met diverse lekkernijen worden gevuld. Zelf vul ik deze met een laagje cranberrysaus, gekaramelliseerde ui, zongedroogde tomaten en feta. In plaats van feta zou je ook kunnen kiezen voor andere stukjes van je favoriete kaas.

Oprollen en Dichtbinden

Nadat de de varkenshaas is gevuld met je favoriete ingrediënten is het van belang dat deze goed wordt opgerold dichtgebonden. Je kunt ervoor kiezen om de varkenshaas te omwikkelen met spek of proscuito ham. Maar aangezien Iberico vlees al veel smaak van zichzelf heeft, is dit niet nodig. Voor het dichtbinden maak je gebruik van goed slagerstouw. Knip een aantal stukjes per varkenshaas af maak een knoop zodat de varkenshaas niet terug rolt. Trek het touw ook niet te strak, want dan loopt je vulling er weer uit.

Iberico Varkenshaas
Iberico Varkenshaas klaar voor bereiding

Bereiding op de BBQ

Nu is de Iberico Varkenshaas klaar voor de bereiding op de BBQ. Leg deze indirect op de BBQ met een temperatuur van 160-180 graden totdat deze een kerntemperatuur heeft bereikt van circa 60 graden.

Eet Smakelijk!!


Het vlees uit dit recept is afkomstig van Inamood.nl, zie hieronder. Topkwaliteit vlees voor een lage prijs en met uitstekende service en levering!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BBQ Mode