Frikandel Burnt ends: Jack Daniels Style

Hou je van frikandellen en wil je deze op een bijzondere manier klaar maken op de BBQ om hier een heerlijke snack van te maken? Dit is heel eenvoudig. Hieronder leg ik uit wat het is, wat je hiervoor nodig hebt en hoe je deze kan bereiden.

Wat zijn Burnt Ends
Burnt Ends stammen oorspronkelijk af de Brisket. De mooie eindstukken vlees die je van de Brisket snijdt worden dan met een lekkere BBQ-Saus gekarameliseerd, waardoor je een heerlijke borrelhap krijgt. In dit recept hebben wij dat gedaan met onze eigen welbekende frikandellen.

Wat heb je nodig?
Een Kamado BBQ
– Frikandellen
– Mosterd
BBQ Rub
– Rookhout (je favoriete smaak)
– Roomboter
– Bruine suiker

Hoe bereidt je deze heerlijke snack?
Laat allereerst een aantal frikandellen ontdooien. Als deze zijn ontdooid dan kan het eerste deel van de bereiding beginnen.

Deel 1:
Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding met de plate setter. Zorg dat de temperatuur stabiel blijft op circa 125 graden.
– Smeer de frikandellen in met een dun laagje mosterd zodat de BBQ rub goed blijft plakken op de frikandellen. Dit kan met elke soort mosterd worden gedaan.
– Bestrooi de frikandellen van alle kanten met je favoriete BBQ Rub. Zelf gebruik ik hiervoor een Rub die ik ook gebruik om spareribs of pulled pork te maken. Deze zijn meestal lichtelijk zoet.

– Laat de frikandellen vervolgens circa 30-40 minuten roken met het bijbehorende rookhout. Zelf gebruik ik hiervoor kersenrookhout.

Deel 2
Na ongeveer 30-40 minuten roken op 120 graden is de BBQ rub goed in de frikandellen getrokken. Haal ze van de BBQ af en leg ze op een snijplank. Zet ondertussen de temperatuur van de BBQ omhoog tot circa 175 graden door de onderste en bovenste schuiven iets meer te openen. Voer ondertussen de onderstaande handelingen uit.

– Snijd elke frikandel in 4 stukken en leg deze in een aluminium grilbakje.
– Leg boven op de stukjes frikandel een paar kleine klontjes roomboter.
– Besprenkel hierover een enkele theelepels met lichtbruine bastaardsuiker. Dit zorgt voor het gekarameliseerde laagje in het eindproduct.
– Bestrooi de vervolgens het geheel met je favoriete BBQ Saus. Ik gebruik hiervoor een combinatie van Smokey BBQ Saus en Jack Daniels BBQ saus.

Zet de aluminium bak nu terug op de BBQ als deze de 175 graden stabiel heeft bereikt. Laat het aluminium bakje nu wederom 30 tot 45 minuten karameliseren en roer om de 10 minuutjes de frikandelstukken om. Na circa 30-45 minuten zijn de frikandellen Burnt Ends klaar voor de borrel.

EET SMAKELIJK!

Bestel hier topkwaliteit BBQ vlees, snel geleverd en voor een eerlijke prijs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BBQ Mode