Boontjes met Proscuito op de BBQ

Groente bereiden op een BBQ? Ja dat kan!! Ik ben het er volledig mee eens dat vlees bereiden op een Kamado BBQ het leukste is dat er bestaat. Maar bij het serveren van een goede avondmaaltijd hoort ook een partij lekkere groenten. Deze keer heb ik boontjes met Proscuito op de BBQ gemaakt. Lees hieronder hoe ik het heb gedaan.

Het voorbereiden van de boontjes

Snij de uiteinde van de bonen af en was ze goed. Warm intussen de BBQ op tot circa 200 graden. Dit kan met directe hitte, dis zonder plate setter.

Het blancheren van de boontjes

Laat de bonen 1 minuutje in kokend water liggen en koel ze vervolgens direct af een bak met ijswater. Dep ze hierna goed droog. Pak een stuk of 7/8 bonen afhankelijk van de dikte en wikkel hier een plakje Proscuito ham omheen, zodat je een stevig pakketje krijgt. Het is niet nodig om een prikker door de ham te doen. Wanneer je proscuito strak genoeg om de boontjes wikkelt, blijft dit goed zitten.

De boontjes met proscuito op de BBQ

Leg de pakketjes op de BBQ op 200 graden direct, dus zonder tussenkomst van een plate setter. Bak de bonen circa drie minuten aan elke kant en ze zijn klaar om te eten. Ze hebben dan een lekkere en stevige bite. Dit is heel eenvoudig te maken en de boontjes met proscuito kunnen door de lekkere bite bij veel stukken vlees als bijgerecht worden geserveerd.

EET SMAKELIJK!!

Bonen met Proscuito ham op een Kamado BBQ

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BBQ Mode